Rute 21

Rute 21 sætter gang i salget af ejendomme i Odsherred
 
Odsherreds Landboforening har fået travlt med at skrive skøder og hjælpe de nye ejere i gang. Rute 21 har løftet salget af landejendomme i Odsherred. Hos Odsherred Landboforening har der i 2015 været travlt med at skrive skøder på solgte landejendomme. I alt har ejendomskontoret været inde over 58 handeler – enten med at skrive skøde eller købsaftale. Kontorleder Finn Hallberg er sikker på, at den nye motortrafikvej har en effekt.
– Det er tydeligt, at køberne har helt styr på, hvor af- og tilkørslerne til Rute 21 ligger i forhold til ejendommene. Salget af ejendomme omkring Grevinge, Vig og Nr. Asmindrup er gået ganske godt i 2015, bemærker Finn Hallberg.
 
Mere fart i salget, men priserne ligger flade
 
Den stigende interesse har dog ikke smittet af på priserne endnu, vurderer Finn Hallberg:
– Vi forsøger sammen med sælger at ramme en realistisk pris fra start af. Det lykkes vi ganske godt med, for udbudsprisen er sjældent helt ved siden af, hvad ejendommen ender med at blive solgt for. Priserne i Odsherred udvikler sig endnu ret fladt. Til gengæld går salget hurtigere. Jeg siger ikke, at alt bliver solgt med det samme, men det lykkes før eller siden, kan vi se.
 
Nye ejere bliver hjulpet i gang
 
Landboforeningen er selv med til at udbyde ejendomme til salg, enten gennem sit ejendomskontor eller i samarbejde med Nybolig. Derudover har landboforeningen god føling med markedet, fordi økonomikontoret i mange tilfælde skriver skødet for den nye ejer. Sælger- og køberrådgivning er skarpt adskilt mellem de to kontorer. Landboforeningen er også gerne med til at hjælpe de nye ejere i gang med rådgivning om skat, økonomi og planteavl.
Landboforeningen er involveret i handel med alle typer af ejendomme. Fordelingen ligger på ca. 50 procent landejendomme og boliglandbrug og 50 pct. formidling af grunde, sommerhuse, parcelhuse og ejerlejligheder, anslår Finn Hallberg.
– Deltidslandbrug er jo den type landbrug, vi har mest af i Odsherred, påpeger han. Typisk bliver de solgt som fritidslandbrug med 10-30 hektar jord, og hvor du så har et job ved siden og måske forpagter noget af jorden ud. Sælgerne er ofte pensionister, som måske en gang havde landbrug med dyr, men har trappet ned. Køberne er typisk folk i alderen 35-55 år og kommer fra det meste af Sjælland og København.
 
Køberne er parate
 
Finn Hallberg kan se, at køberne nu er mere parate til at handle. De har måske solgt deres egen ejendom for et par år siden og har boet til leje siden, men de har kigget efter deres nye ejendom.
– Mit indtryk er, at køberne har fået øjnene op for, at de får meget for pengene i Odsherred. Kører du lige de 10-12 minutter længere ad motortrafikvejen, kan du enten spare mange penge eller få en noget større ejendom, siger Finn Hallberg.
Kontaktoplysninger:
Finn HallbergRute 21 har løftet salget af landejendomme i Odsherred. Hos Odsherred Landboforening har der i 2015 været travlt med at skrive skøder på solgte landejendomme. I alt har ejendomskontoret været inde over 58 handeler – enten med at skrive skøde eller købsaftale. Kontorleder Finn Hallberg er sikker på, at den nye motortrafikvej har en effekt.